Безопасни ли са инжекциите с тестостерон? | Женски свят

Безопасни ли са инжекциите с тестостерон?

JenskiSviat
инжекции

Хормонът, наречен тестостерон, се произвежда както при мъжете, така и при жените. Естествените нива на този хормон са по-високи при мъжете, отколкото при жените.

Този хормон дава отличителните характеристики на мъжете, т.е.разширени мускули, дълбок глас, растеж на косата и гениталии. Нивата на тестостерон при мъжете достигат връх на 30-годишна възраст, след което постепенно намаляват.

Хората с ниски нива на този хормон могат да обмислят да приемат инжекции с тестостерон. Въпросът за безопасността на тези инжекции вероятно ще бъде разрешен, ако сериозно обмислите да вземете тази терапия.

Факти за инжектиране на тестостерон

Преди да влезем в подробности за тези хормонални инжекции, нека видим какво ще каже FDA за това. Тестостероновата терапия е одобрена от FDA за използване при лечението на медицински проблеми, свързани с ниски нива на мъжкия полов хормон (състояние, наречено хипогонадизъм).

Някои странични ефекти

Леките странични ефекти, които са резултат от тези инжекции, включват дразнене, сърбеж, обриви и др. Тези инжекции могат също да влошат някои съществуващи състояния.

Тези състояния включват рак на простатата, застойна сърдечна недостатъчност, сънна апнея, еритроцитоза и доброкачествена хипертрофия на простатата. Възпаление на акне също може да бъде резултат от тези инжекции. В някои случаи се наблюдава повишена агресивност в поведението.

Положителни ефекти от инжекциите на тестостерон

Хормонът тестостерон, когато се приема в правилните количества, може да има наистина положителни ефекти върху тялото.

Благодарение на тези инжекции се повишава енергийното ниво и следователно работоспособността. Известно е също, че са ефективни антидепресанти.

 Чувството за увереност и благополучие може да бъде постигнато с помощта на тестостерон. Повишеното либидо също е едно от предимствата.

Лечение на андропауза

Тестостеронът се използва предимно от спортисти. Тези мъже в андропауза обаче също трябва да наблюдават и коригират тестостерона.

Андропаузата е състояние, при което нивата на тестостерон при мъжете намаляват. Както беше отбелязано по-рано, младите мъже на възраст между 20 и 25 години имат по-високи нива на тестостерон.

След 30-годишна възраст обаче нивото им намалява и един от тях показва симптоми на андропауза.

Предпазни мерки

Тестостероновите инжекции се считат за безопасни, стига лекарят, с когото се консултирате, да е квалифициран и опитен. Има компании, които продават тестостерон през интернет без никакъв надзор.

Важно е да разберете, че това са измамници. Преди да вземете инжекции, е необходимо да проверите нивото на хормоните в организма. Дозировката трябва да се определя въз основа на хормоналните нива.

Дори по време на лечението с тестостерон е необходимо периодично повторно тестване. Хората, на които им предстои лечение, се чудят дали тези инжекции са болезнени или не.

Може да е малко болезнено. В някои случаи поради тези инжекции могат да се усетят промени в настроението. По този начин те не могат да бъдат опитвани на случаен принцип, без да се търси ръководството на специалист (лекар).

Дано подробностите, предоставени в тази статия, са разрешили съмнения като безопасни инжекции с тестостерон, как те влияят на организма, дали употребата им е законна, какви са предпазните мерки за приемане и т.н.

 Затова се консултирайте с уважаван лекар, за да получите необходимите препоръки и лечение, свързани с тези инжекции.

Отказ от отговорност: тази статия е само с информационна цел и по никакъв начин не се опитва да замени съветите, предлагани от експерт по въпроса.

Източник: Bulsteroid.com

Може би ще ви е интересно още: 7 Упражнения, които ще променят тялото ви

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Следваща публикация

Диета с риба: Минус 3 кг за една седмица!

Истинските фенове на здравословното хранене си имат „рибен ден“ – и не един, а поне 3-4 пъти седмично и изпитват цял океан от полза и удоволствие. Диетата, която ви предлагаме, трябва да спазвате само 7 дни и за това време ще смъкнете 3 килограма. Единственият ѝ недостатък е, че се […]
диета-с риба