7 упражнения, които ще променят тялото ви | Женски свят

7 упражнения, които ще променят тялото ви

JenskiSviat
упражнения

Търсите ефективни начини за отслабване? В тази статия ще разгледаме няколко упражнения, които ще трансформират тялото ви. Тези упражнения са лесни, и същевременно ефикасни за укрепване на тялото заедно с изгарянето на нежеланите калории. Въпреки това, да се придържате само към тези упражнения не е достатъчно, вие също трябва да се храните здравословно, както и да почивате достатъчно и редовно. Не губете ценно време в други тренировки, тук са седем упражнения, които ще ви помогнат да трансформирате тялото си почти веднага.

1. Скачането на въже

Кога беше последният път, когато сте скачали на въже? Може би в детството си. Скачането на въже е евтин и лесно преносим начин за тренировки, които можете да направите почти навсякъде. Тази тренировка изгаря повече калории на минута, отколкото всяка друга тренировка. Скачайте на въже за перфектна фигура и много забавления. Едно от най-добрите неща при скачането на въже е, че можете да го направите с децата си. Освен това, скачането на въже е чудесен начин да направите ефективна кардио тренировка, когато сте на път, или в командировка. Просто хвърляте въжето за скачане във вашия ръчен багаж и не е нужно да търсите най-близкия фитнес. Така че, който каза, че скачането на въже е само за деца?

скачане-на-въже

2. Клякания

Кляканията са упражнения за цялото тяло, което тренира повече от една мускулна група. Това мощно упражнения помага за повишаване на тонуса, и същевременно за изгарянето на много калории. За да повишите трудността на упражнението, а с това и изгарянето на калории, може да опитате да направите скок с клякане, или да задържите полу-клек с изправени напред ръце, а за още по-голяма трудност може да вземете в ръцете си гирички. Един от най-добрите методи за трансформация на тялото е да правите клекове редовно. Ако на работното си място, или у дома седите цял ден – това е предпоставка за сериозни заболявания. Защо не направите няколко клякания, докато чакате компютъра да зареди, или вечерята да се стопли ?!

3. Лицеви опори

За съжаление, много хора избягват да правят лицеви опори, тъй като тази дейност е малко по-трудна да се изпълни, но за сметка на това може да направи чудеса за вашето тяло. Има различни начини на изпълнение на лицевите опори, които работят за различни мускули в раменете и ръцете. Опитайте се да комбинирате различни стилове лицеви опори, за да намалите риска да ви омръзнат тези упражнения. Лицевите опори не само тренират горната част на тялото, но също подобряват работата на сърцето.

Ако правите лицеви опори няколко дни в седмицата – това ще ви помогне да подобрите сърдечния си ритъм и цялостното трансформиране на тялото. Освен това, лицевите опори са добри за сърцето и сърдечно-съдовите заболявания и това упражнение помага за подобряване на стойката си. Само не забравяйте да ги правите правилно – научете се да правите лицеви опори с изправен гръб, за да намалите болките в гърба и да се избегне натоварването на гръбначния стълб.

опори

4. Напъни

За тонизиране на мускулите на краката се опитайте да направите напъни. Напъните ви дават такива невероятни резултати, защото те изолират всеки крак поотделно, помагайки да трансформирате тялото си. За да добавите малко трудност и да се увеличи интензивността, направете няколко напъна със скок. Предлагам ви да направите 3 серии по 10 напъни на ден за най-добри резултати. Напъните са много ефективен начин за укрепване и изграждане на няколко мускулни групи. Дори ако имате супер натоварен график все ще можете да намерите време, за да направите това упражнение. Спрете извиненията и започнете да тренирате тялото си още днес.

5. Плуване

Плуването е супер ефективна тренировка, която ще ви донесе удивителни резултати. Плуването помага за укрепване на сърдечния ритъм и същевременно тренира различни мускулни групи. Плуването има многобройни ползи за здравето. То помага за намаляване на кръвното налягане, укрепване на сърцето и подобрява аеробния капацитет. Плюс това, плуването е чудесен начин да се забавлявате със семейството си. За съжаление, това упражнение не е толкова лесно преносимо като скачането на въже.

6. Бягане

Има много ползи от бягането. То помага за облекчаване на стреса, подобряване на сърдечния ритъм, да се намали риска от депресия, изгаря много калории и подобряване на цялостното ви здраве. Бягането може действително да трансформира тялото ви като нищо друго. Бягането прави краката ви силни, и ги прави да изглеждат по-тънки. Наслаждавайки се на бягането, особено рано сутрин, аз мисля, че това е едно от най-добрите упражнения за всеки ден. Винаги се чувствам страхотно след сутрешното бягане. Бягането не само ви помага да горите калории, но също така и за подобряване на цялостното ви здраве.

7. Колоездене

Колоездене е съвсем лесен начин да оставите зад гърба си много калории и да оформите краката си. Колоезденето е едно прекрасно упражнение, тъй като можете да контролирате интензивността. Колоезденето укрепва краката, ръцете и гърба, насърчава сърцето ви да работи по-ефективно и помага при загуба на тегло. Колоезденето е също един от най-лесните начини да се практикува в ежедневието, тъй като е и средство за транспорт. Колоезденето ще ви спести пари, и е добре за вашето здраве. Можете да го практикувате както сам, така и с приятели, или семейството за по-приятни изживявания.

колоездене

Така че ето го! Списъкът на най-ефективните упражнения, които определено ще ви помогнат да трансформирате тялото си. Само не забравяйте да го правите редовно, за по-добри резултати. И така: кое е любимото ви упражнение?

Може да ви хареса още: Спорт в зависимост от знака на зодиака

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Следваща публикация

Спорт в зависимост от знака на зодиака

За да може упражненията да ви донесат най-голяма полза вижте по-долу на коя зодия отговаряте като ги сравните с хороскопа. В крайна сметка, за всеки елемент са характерни собствени темпове, различни обучения и тяхната интензивност . Това е така защото всички спортове в зависимост от знака на зодиака се разделят […]
зодиакален