7 спиращи дъха причини, поради които трябва да посетите Дубай | Женски свят

7 спиращи дъха причини, поради които трябва да посетите Дубай

JenskiSviat
дубай

Там, където някога е имало почти нищо повече от пустиня, един уникален метрополис се издига буквално за няколко десетилетия. Днес Дубай се характеризира с внушителни, ултрамодерни и луксозни сгради и е магнит за туристите от цял свят.

Защо да посетите Дубай, да видим:

1. Уникална архитектура

В Дубай се извисява най-високата сграда в света – Бурж Халифа със своите 160 етажа и 828 метра височина. Това е истински инженерен подвиг и също така впечатляващо произведение на изкуството. Само за 2 минути можете да се изкачите до 123-ия етаж с ултрамодерен асансьор.

В Дубай се намира и единственият 7-звезден хотел в света, най-големият фонтан и най-големият търговски център. Вероятно няма друго такова място по света, където да видите толкова много спиращи дъха сгради.

2. Пустинята е на една ръка разстояние

Когато сте в самия град, не осъзнавате, че всъщност се намирате в средата на пустинята. Най-добрият начин да я опознаете е пустинно сафари. След това ще продължете обиколката си из пустинята с джип 4×4. Ще имате възможност да покачите адреналина си на макс с вълнуващи забавления, а също така и да се повозите на камила и да карате сърф в пясъка.

3. 5-звездни курорти

Където и да отседнете в Дубай, ще бъдете очаровани, но Мадинат Джумейра все още е най-впечатляващото място. Всъщност курортът е проектиран като традиционно арабско село, но днес е най-посещаван в емирството. Можете просто да се разходите там, за да се полюбувате на невероятната архитектура и красивата гледка.

4. Невероятни плажове

Кайт бийч привлича сърфисти от цял свят заради богато си разнообразие от водни спортове, добрите условия за сърф и гмуркане и камионите с храна и напитки, които са буквално навсякъде.

Плаж Джумейра е най-широкият и дълъг плаж в Дубай. Тук можете не само да се излежавате под парещото слънце, но и да карате колело или да бягате по дългия 2 километра път, разположен в средата на плажа.

Джумейра Парк е също много приятен плаж с бял пясък и тюркоазена вода. Намерете своето любимо място под палмите или край водата и се насладете на екзотичната красота.

Palace Palace е малък пясъчен плаж с прекрасна тюркоазена вода, който предлага невероятен залез и прекрасна гледка към луксозния хотел.

Разбира се, има и още други атрактивни плажове, които заслужават вашето внимание.

5. Културно разнообразие

Около 85% от населението в Дубай е емигранти. Това носи със себе си рядко срещано културно взаимодействие, което едва ли ще видите другаде по света. Пътуването ви до мегаполиса ще бъде най-голямото ви антрапологично преживяване, което можете да имате.

6. Атрактивен нощен живот

Ако обичате да купонясвате до зори, Дубай е вашето място. Тук ще видите невероятни клубове и барове, които предлагат по нещо за всеки вкус.

7. Златният сук

Дубай е известен със своя уникален Gold Souk, където ще видите десетки бижутери, предлагащи злато, сребро и скъпоценни камъни. Можете да видите също така най-големия златен пръстен в света с тегло от близо 64 килограма.

Ще откриете Златния сук в стария Дубай, който на пръв поглед изглежда традиционен и дори твърде обикновен пазар, докато не се вгледате във витрините. Там ще видите най-невероятните бижута, които можете да си представите.

Може да ви хареса още: Почивка в Турция: от слънчева Анталия до турското Монако – Мармарис

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Защо родителите трябва да целуват децата си

От ранна възраст детето се развива и възприема света около себе си, чрез общуване с майка си. Ако бебето е целувано и прегръщано, то също ще бъде привързано и нежно. Ако детето е бито, тогава има голям шанс леко да е агресивно, а може би дори лош, човек, когато порасне. […]
родители-бебе