Защо родителите трябва да целуват децата си | Женски свят

Защо родителите трябва да целуват децата си

JenskiSviat
родители-бебе

От ранна възраст детето се развива и възприема света около себе си, чрез общуване с майка си. Ако бебето е целувано и прегръщано, то също ще бъде привързано и нежно. Ако детето е бито, тогава има голям шанс леко да е агресивно, а може би дори лош, човек, когато порасне.

Защо родителите трябва да целуват децата си

Разбира се, предучилищното образование на децата не трябва да се ограничава само до грижите и привързаността на майката. Родителите трябва да разчитат на собствените си чувства: кога да прегърнат детето и кога да се скарат. Има много мнения относно това, дали да целувате бебето си и колко често да го правите. Детските психолози дават своите препоръки по този въпрос.

Съвети и трикове от психолози

Повечето детски психолози твърдят, че проявата на нежност под формата на целувка от майка не е просто позволена. Тя е необходима! Това важи, особено през първата година от живота. Бебе, което е свикнало с топлината и удобната среда в утробата, когато попадне в студения и непознат свят, изпитва голям стрес. Затова, то се нуждае от топлина, любов и целувки от майка си.

По-големите деца също могат и трябва да се целуват. Друго важно нещо е, че си струва да обясните на бебето кой си струва да се целува и кой не. Така, че невинните целувките на баба и дядо са по някакъв начин допълнителна порция привързаност. Но целувките с братовчеди и втори братовчеди и лели и чичовци, вече са излишни.

Също така възпитанието на децата в предучилищна възраст, включва мерки за психологическо въздействие. Още от първите дни, детето иска майчината топлина и грижи. Следователно, ако целунете раната, тогава тя определено ще спре да боли и ще заздравее по-бързо. А физическата памет допринася за чувството за сигурност, както когато майка ви винаги е била там. Така бебето спира да плаче, когато го прегърнете и целунете.

Добре ли е да целуна дете по устните

Има поверие, че децата не трябва да се целуват по устните. От гледна точка на психологията това не се оправдава с нищо. Аргументът в полза на тази теория е мнението, че подобно действие не е много хигиенично.

Целувката, обаче е най-разбираемата и най-важното искрена проява на любов и обич, независимо от езика и културата. Следователно говоренето за категорична забрана не е съвсем правилно. Суеверието, че детето може да започне да се развива полово рано също е неоснователно.

Още на 3-годишна възраст тялото и психологията на детето преминават, през ранно полово развитие. Детето, разбира се, получава възпитание в по-напреднала възраст. Така първите прояви на кокетството са нормален естествен процес. Разбира се, тийнейджърската и детската сексуалност са много различни помежду си. В същото време целувката по устните не може да предизвика или развие у 3-годишно дете чувствата, които изпитва възрастен.

Трябва ли да целувате пораснали деца

Интересно е, че човешкото тяло, или по-точно тялото, има специална физическа памет. За разлика от мозъка, то изстрелва частиците мисъл, по-бързо от секундата. Така на ниво рефлекси, ние изпълняваме повечето привидно банални действия. Желанието да целунете майка си може да бъде рефлексивно. Децата, обаче често се отвръщат, демонстрирайки нежеланието си да погалят в този конкретен момент. В този случай е по-добре да не насилвате детето. Когато се нуждае от целувка, то само ще поеме инициативата.

Насърчава се, практикуването на целувки като поздрав и благодарност. Така например при среща или раздяла, а също и след обяд или вечеря. Възрастните деца, често се притесняват от такъв контакт. Особено в присъствието на непознати. И, ако целувката придружава човек, през целия му живот, тогава той няма да изпитва дискомфорт, а ще я приема като приятелски ритуал.

Не пропускайте да целувате своите най-малки! Не забравяйте, обаче че всичко трябва да бъде умерено, та дори привързаността на майката.

Може да ви хареса оше: Защо детето има нужда от татко

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Домашни кренвиршки в тесто

Рецептата за кренвиршки в тестото трябва да е под ръка на всяка уважаваща себе си домакиня. Тази закуска се приготвя много бързо, така че ако гостите ви са на път към дома ви, ще ви отнеме само няколко минути да приготвите и посрещнете. Домашните кренвиршки са много вкусни и с […]
кренвирш