Раждане в присъствието на партньор – за и против | Женски свят

Раждане в присъствието на партньор – за и против

JenskiSviat
раждане-бременност

Всяка бъдеща майка в очакване на раждането на дългоочакваното бебе е изправена пред избор – да роди сама или с партньор ? Кого да избере за партньор ? Това може да бъде съпруг, приятел , сестра или майка . Избора на партньор е индивидуален за всяка жена .

Първо , една жена трябва да реши сама за себе си – “ Защо имам нужда от присъствието на партньор? Кое от долу изброените се отнася конкретно за вас :

  • Страх ме е да бъда сам в състояние на силен стрес .
  • Мисля, че в присъствието на партньора, медицинския персонал ще ми осигури по-добро медицинско обслужване .
  • Мисля, че съпругът ми ще ме уважава повече , след като види болката, през която минавам .
  • Мисля , че съвместното преживяване ще ни сплоти .
  • Защото така е модерно .

Каквато и да е причината, която  сте си намислили всичко зависи от степента на психиката на партньора ви. Няма нужда да налагате мнението си , и още повече да се обиждате , ако той категорично отказва да присъства на раждането . Като за начало, уточнете се какво вие очаквате от присъствието на партньора ви по време на раждането ? Можете да изтъкнете вашите доводи за това, каква голяма полза и за двама ви ще бъде съвместното преживяване. Запишете се на курсове за психологически тренинг за съпрузи, когато сте решили да родите заедно. Вие трябва да знаете , че това е една сериозна и отговорна крачка .

Вие трябва да вземат под внимание факта , че присъствието на таткото няма да ви донесе желания ефект , ако няма хармония и разбирателство в семейството . Статистиката е безмилостна : двойки, неподготвени за такива експерименти завършват с развод. Мъжът , виждайки болките и кръвта на съпругата си може да загубите сексуалното си желание , което също обрича брака, или съвместното ви съжителство . Така че, преди да отправите предложение на партньора си да присъства на раждането обмислете това решение от всички страни. Не прибързвайте , пригответе партньор си за събитията, които той ще трябва да преживее .

Разбира се, ако партньорът е добре информиран , подготвен психически и семейните отношения са в хармония можете да очаквате от него голяма морална и физическа подкрепа. По време на раждането партньора ви може да ви направи релаксиращ масаж , можете да се облегнете на него , за да облекчи болката .

Морална страна също е важен въпрос . Можете да разговаряте с него , да се настроите на добра вълна, да не се страхувате от предстоящото раждане , да си представите как заедно ще възпитавате детето си и така нататък. Усещането за единство ще ви даде комфорт и лесно раждане. Освен това, татко присъствал на раждането ще бъде по- мил с детето в последствие.

Ако изпитвате някакво неудобство пред партньора си , присъствието му в процеса на раждане ще бъде много болезнено за вас, тъй като по време на напъните няма да можете да се концентрирате върху дишането и думите на акушерките, като това може да нанесе  травма на вас самата, и в най-лошия случай на детето. Но има изход , много клиники практикуват присъствието на партньора само преди самото раждане , и по време на израждането партньора не може да присъства .

Ако смятате, че раждането е чисто женски случай , присъствието на съпруга ви е абсолютно неприемливо, но ако искате любим за вас човек да ви окаже подкрепа , тогава в този случай можете да поканите вашата сестра или майка .

Във всеки случай, трябва да направите избор , и като начало трябва да се запознаете с раждането с партньор. След анализиране на цялата информация, която имате с точност може да се определи дали искате да родите в присъствието на партньор или без . Никой няма право да ви наложи мнение . В крайна сметка, всяко семейство е с различни отношения между съпрузите , както и приоритети във всяко семейство са различни.

Леко раждане мили дами и мир в семейството !

Може да ви хареса още: Витамини по време на бременност

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Следваща публикация

90 – дневна диета за разделно хранене

Създателите на световноизвестната 90 – дневна диета за разделно хранене ви позволява да се отървете от до 25 килограма за три месеца , като по този начин значително ще подобрите обмяната на веществата. Фундаментална 90 – дневна диета за разделно хранене На петия ден от всяка диета целия цикъл се повтаря […]
диета