Лесна рецепта за пилешки котлети | Женски свят

Лесна рецепта за пилешки котлети

JenskiSviat
пилешки-котлет

Ястието „Пилешки котлети“ е известно много по Европа, а също и в Америка. От няколко години стана много популярно и у нас. Да хапвате пилешко невинаги е вкусно, а и омръзва приготвено по един и същи начин, ето защо е доба идея да се разнообразява.

Повечето домакини избягват да експериментират с новости в кухнята, за да не допуснат грешка, да не губят много време и накрая всички продукти да заминат в кофата за боклук. Ние ще ви споделим лесна рецепта за приготвяне на пилешки котлети, която може всеки да направи у дома.

Пилешките котлети имат водеща съставка пилешко филе. Такова или е купено в готов вид или ще трябва предварително да го отделите от цяло пиле и оформите като познатите котлети.

Добре е да го натриете с масло. Така ще му предадете повече крехкост и уникален аромат. Понякога пилешко филе с кост се използва също за направата на котлети. Тук въпросът е как точно ще го оформите.

Поднасяйки котлет на масата, в този случай се поставя папилот. За да приготвите една порция котлет, ще ви трябва пилешко филе, масло – около 50 г, едно яйце, 100 г галета, 100 г ситно нарязани зеленчуци, сол, черен пипер на вкус, магданоз и копър.

Времето за приготвяне на котлета е четиридесет минути.

На първо място, трябва да измиете филето и да изберете по-малката му част. Месото трябва да се натрие с малко, черен пипер и сол. Поставете парчето масло, ситно нарязани зеленчуци върху филето. Маслото трябва да бъде охладено, за да не изтече преждевременно.

Краищата на филето трябва да се увият плътно, за да се получи котлет.

След това разбийте яйцето. Полученото котлет оваляйте в брашно, след това в яйце и галета. За да направите ястието хрупкаво. За целта трябва да потопите котлета в панировка от галета. Може и сами да си направите галета. За целта хлябът трябва да се нареже на малки кубчета, да се изсуши във фурната и след това да се накълца.

Оформеният пилешки котлет се пържи в силно нагорещена мазнина за пет минути. Ако е необходимо, може да го доведете до готовност и поставяйки във фурната. Температурата трябва да е най-малко 180 градуса. Времето за печене е около седем минути. Ако котлетът се приготви с костта, тя трябва да се увие в края със салфетка при сервиране.

Гарнитурата към котлета ще е подходяща да се направи от печени или задушени зеленчуци. Асортиментът е неограничен, в зависимост от сезона и вкусовите предпочитания.

Има и няколко съвета как правилно да ядете котлет от пиле, защото всички знаем, че пиле се пипа с ръце. Ако котлетът е приготвен с костта, не е нужно да хващате кокала в края и да хапете със зъби. Това не е естетически приятно и освен това котлетът може да падне и да напръска масата. Преди да започнете да хапвате от котлета, трябва да го пробиете, така че маслото да изтече, върху гарнитурата. Трябва да пробиете котлета по-близо до ръба, така че маслото да не напръска покривката на масата.

Бон апетит!

Може да ви хареса още: 4 вида храни, които намаляват кортизола: рисков стрес хормон

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Бон Джоуви споделя за тайните на мъжете

Бон Джоуви подчертава, че ако мъжете прекарват цялото си време със своите жени, на последните ще им е скучно. „Ако им се подаряваха диаманти всеки ден и се любиха при първото обаждане, дамите щяха да се разболеят от тези диаманти и секс, а не от човек и неговите качества“. Какви […]
бон-джоуви