Навиците, които водят до ранна поява на бръчки | Женски свят

Навиците, които водят до ранна поява на бръчки

JenskiSviat
жена-лице-бръчки

Бръчките рано или късно са неизбежни, но можем да забавим тяхното развитие. Всяка жена си мечтае за красива и млада кожа и преждевременното й състаряване може да бъде изключително неприятно.

Нека видим кои са навиците, водещи до ранната поява на бръчки:

1. Излагане на слънце без слънцезащитни продукти

Няма да ви изненадаме, ако ви кажем, че слънцето състарява кожата. До 80% от признаците на стареене на кожата са причинени от вредните UV лъчи. Ако не използвате слънцезащитен продукт, рискувате да получите пигментни петна, увисване на кожата, бръчки и дори по-сериозни рискове за здравето.

2. Нередовно почистване

Ежедневното почистване на кожата от замърсявания и грим е най-важната стъпка в рутината ви. Гримът и замърсяванията запушват порите и могат да причинят леки възпаления и да засегнат подкожния колаген. Освен това, продуктите, които използвате, се аборбират по-добре от почистената кожа.

3. Някои техники при гримирането

Използвате ли често очна линия, а издърпвате ли плътно клепача, за да изрисувате по-добре окото? Това издърпване може да причини бръчки в дългосрочен план. По-добре плъзвайте очната линия по окото, без да дърпате кожата.

Същото важи и за нанасянето на спирала – не повдигайте вежди, защото това може да доведе до бръчки на челото. Наклонете главата си назад и нанесете туша, без да се мръщите.

4. Пушенето и алкохолът

Пушенето директно атакува кожата – никотинът стеснява кръвоносните съдове и бързо разгражда колагена и еластина, които осигуряват еластичност и плътност на кожата. Да не забравяме и „линиите на пушача“ около устата.

Алкохолът от своя страна води до нарушаване на баланса на течностите. Това намалява еластичността на кожата и предизвиква отпусната кожа с фини линии и бръчки.

5. Консумацията на твърде много захар

Кожата се състои предимно от колаген и високите концентрации на захар в кръвта могат да причинят сраствания. Резултатът е по-малко еластична кожа и повече бръчки. Вместо това си осигурете повече антиоксиданти с помощта на пресните плодове и зеленчуци. В тях има и много витамини и минерали, които са много полезни за кожата.

Витамин А ще подпомогне обновяването на кожните клетки, а витамин С – ще направи кожата ви по-еластична.

6. Недоспиване

Вероятно сте чували от вашите баби, че сънят разкрасява? И науката го е доказала много пъти. Сънят подпомага цялостното здраве, грижи се за красивата кожа и доброто настроение.

Изследванията показват, че недоспиването води до ранната поява на бръчки. Освен това кожата на хората, които страдат от липса на сън, се възстановява по-бавно и е предразположена към увреждане.

7. Неправилната позиция на сън

Ако обичате да спите по корем, сте застрашени от ранна поява на бръчки. В тази позиция лицето ви е притиснато във възглавницата в продължение на часове и това може да доведе до подуване и бръчки около очите и устните.

Натискът на лицето също предразполага към подпухнали очи, тъй като спането по корем затруднява работата на сърцето. То изтласква повече кръв към лицето ви, което не му се отразява положително. Триенето на лицето във възглавницата пък предразполага кожата към акне и възпаления. Спането по гръб е най-добрата алтернатива.

Може да ви хареса: Правила за измиване на косата

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

7 причини да започнете да пътувате

Пътуването е интересно по различни причини. Някои искат да задоволят жаждата си за опит, да видят нови места, да опознават нови култури, да опитат различни кухни и да срещнете нови хора. Други искат да научават по нещо ново, било то непознат език или това да излязат, извън зоната си на […]
път-куфар