Правила за измиване на косата | Женски свят

Правила за измиване на косата

JenskiSviat
коса-женско-лице

Смятате, че няма правилен начин за измиване на косата, но сте в заблуда. Правила за измиване на косата винаги е имало и ще има, особено ако искате да имате жизнена, здрава и красива коса, след, която всеки да се обръща.

Измиването на косата е важна процедура

Тя осигурява не само хигиена на косата и тялото, но и е важен козметичен процес. С правилния подбор на шампоан и маска за коса няма да останете, без комплименти.

Правила за измиване на косата:

• Сресвайте косите си, преди да миете. Така по-лесно ще премахнете останалата пяна или лак. По-добре е да не сресвате мокра коса.

• Добре е да срешете косата си не с метална четка, а с пластмасов или дървен гребен.

• Опитайте се да не драскате скалпа си с ноктите. Измийте корените на косата с върховете на пръстите си.

• Не е нужно да дърпате и теглите косата силно по време на сушене. Това само ще я повреди.

• По-старателно мийте косите си, ако те са били третирани със стилизиращи продукти.

• Не е добре да миете косите с много гореща или студена вода. Колкото по-дебела е кожата на главата, толкова по-хладка, трябва да е водата.

• Ако отмиете със студена вода, косите ви ще блестят и ще се оформят по-добре.

• Не нанасяйте шампоан, върху суха коса. Подобни манипулации по никакъв начин няма да помогнат на косъма.

• Изплакнете обилно шампоана и други продукти от скалпа. В противен случай главата ще сърби много.

• Не използвайте сешоара много често. Загрятата кърпа е най-подходяща за подсушаване.

Дългата коса за жените е признак за вътрешно здраве и красота

Дългата коса на момиче или жена отдавна се смята за проява на красотата и здравето й.  Дори мъжете в миналото вземали за съпруга този с най-дългата плитка.

И сега, почти всяко второ момиче мисли и си задава въпроса – как да расте дълга коса?

Как да имате здрава и дълга коса

Съществуват няколко правила! Не бива да се ограничавате в нищо. Тези правила не са ограничения, а зависят от начин на живот:

1. Косата отразява вашето вътрешно здраве, следователно правилното, рационално и балансирано хранене играе роля в ефективната грижа за косата. Тя от своя страна, трябва да включва всички витамини и минерали, необходими за организма, микро и макро елементи. Липсата, на какъвто и да е елемент се отразява в косата. Ако имате достатъчно от всичко това, външният вид и активният растеж на косата ще ви радват всеки ден.

2. Биотин – може да се ползва като хранителна добавка. Биотинът е елемент, който помага за укрепването и растеж на дългата коса.

3. За да растете дълга коса, забравете за стилизиращите продукти. Те оказват лош ефект, върху общото състояние.

4. Сешоари, преси, маши – това трябва да се остави настрана, за да запазите косата луксозна и дълга. Изсушете косите си по естествен път.

5. Изберете правилните шампоани и балсами за коса. Редовното използване на естествени маски и балсами е ефективен метод за постигане на желан резултат. Можете да ги използвате всеки ден, а с шампоан, през ден. Не по-често. Съставът на използваните агенти, също е много важен. В него не трябва да се включват синтетични вещества.

6. Правете масажни движения по скалпа на главата. Добавете ги към ежедневието си. Това подобрява кръвооросяването на скалпа и, по този начин насърчава ускорения растеж на всеки косъм.

Може да ви хареса: Десетки хиляди жени са станали жертва на некачествени гръдни импланти

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Сейшелските острови - островният рай в Индийския океан

Затворете очи и усетете слънцето на лицето си, заровете краката си в пясъка и помечтайте за красивите Сейшелски острови. Тук ще откриете малка част от рая. Разположени на изток от Африка, Сейшелските острови са заобиколени от красиви пясъчни плажове, бели като снега на Алпите, пъстри рифове, пълни с риби и […]
сейшелските-острови