7 причини да започнете да пътувате | Женски свят

7 причини да започнете да пътувате

JenskiSviat
път-куфар

Пътуването е интересно по различни причини. Някои искат да задоволят жаждата си за опит, да видят нови места, да опознават нови култури, да опитат различни кухни и да срещнете нови хора. Други искат да научават по нещо ново, било то непознат език или това да излязат, извън зоната си на комфорт.

Събрахме няколко причини, поради които пътуването ще е добро и за вас. Може би е настъпило време да подобрите английския си или да отидете някъде?

Причина 1: Ще откриете нов смисъл в живота

Пътуването е опознаване на самите себе си.“

Дани Кей

Пътуването е много подценен начин да инвестирате пари в себе си. По време на пътуването ще получите опит от общуването с различни хора, ще видите различен начин на живот в друга държава.

Опитът от всичко ново ще открие нов път за идеи, нови проекти и нови цели в живота.

Причина 2: Ще видите родината си по нов, различен начин

Всяко пътуване има своите положителни аспекти. Ако попаднете в по-добра държава, можете да научите как да направите родината си по-добра. И ако се окажете в най-лошите части на света, ще се научите да оценявате това, което имате.“

Самюъл Джонсън

Когато не сме у дома, особено на места, където не разполагаме с обичайните условия на ежедневието си, например в село на Фиджи, където няма електричество се научаваме да забелязваме и оценяваме това, което имаме. Жителите на страни като Индия и Етиопия понякога нямат достъп до чиста вода. Така е, докато у дома просто трябва да завъртим кранчето на чешмата.

Пътуването ще ви е от полза да научите повече за живота в други страни. То ще ви вдъхнови да участвате активно в решаването на проблеми, с които не сте запознати от собствения си опит.

Причина 3: Ще осъзнаете, колко малко действително знаете

Светът е отворена книга. Само една страница от нея прочитат, онези, които никога не пътуват.“

Свети Августин

В света има идеи и има и опит. Когато пътуваме, забелязваме, че нещата, за които сме слушали, всъщност съвсем не са това, което сме си представяли.

Много митове са пряко свързани с пътуванията. Някога мислили сте си, че пътуването е скъпо и опасно?

Истината е в това, че докато пътувате, може да похарчите по-малко пари, отколкото ако си стоите вкъщи. Ще откриете, че непознатите са предимно приятелски настроени, готови да помогнат и дори да осигурят място за спане без причина.

Причина 4: Ще откриете, че хората по света имат общи интереси

Пътуването е смъртоносно за предразсъдъци, омраза и ограничение на съзнанието.“

Марк Твен

С повече пътувания, по-забележимо и по-лесно ще видите света, през погледа на друг човек.

Причина 5: Ще осъзнаете, колко лесно е да създадете нови приятелства

Пътуването се измерва не с разстояние, а с приятели.“

Тим Кейхил

Ако решите да пътувате сами, ще откриете, че запознанствата са по-лесни, отколкото звучат. Нещо удивително се случва в общуването между хората, когато те са извън обичайната си среда и не са в настроение да съдят другите.

Ще искате да сте „по-истински“ и може би, само след няколко часа ще се запознаете с нови приятелите, които да останат такива, до края на останалия ви живот.

Причина 6: Ще почувствате взаимосвързаността на цялото човечество

Пътуването може би няма да предотврати омразата, но ще ви покаже, че всички се тревожат, смеят се или  плачат, ядат и умират. Това е достатъчно, за да се замислите: „Ами, ако опитаме да контактуваме повече, може, пък да се сприятелим?

Мая Анджелоу

Когато вникнете по-добре в това, как нуждите на хората са сходни, разширявате кръгозора си и срещате хора от различни страни, с различен произход. Така ще започнете да разбирате, как всички сме свързани.

Осъзнаването на това е огромна стъпка напред, която може напълно да еволюира във вашето разбиране за живота.

Причина 7: Ще откриете, че животът е прекрасен подарък

Животът може да е или вълнуващо приключение, или празнота.“

Хелън Келър

Животът наистина е дар. Пътувайки, сме изпълнени с благодарност за всички онези незабравими мигове, които преживяваме и хората, с които ги споделихме. И може би, вместо да съжалявате, един ден ще си кажете, че животът е перфектен.

След 20 години може да съжалите за това, което не сте пробвали или направили, повече отколкото за това, което сте. Затова оставете съмненията си настрана, отплавайте от безопасното си убежище и оставете вятъра да ви отведе някъде другаде. Разглеждайте. Мечтайте. Направете открития.

Марк Твен

Може да ви хареса още: Сейшелските острови – островният рай в Индийския океан

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Теодора Цончева: С музиката сме се избрали взаимно!

Теодора Цончева е невероятно талантлива певица и владее социалните мрежи с яркото си присъствие. Бившата участничка от  Х Factor се съгласи да разкрие повече за себе си пред читателите на Jenskisviat.com. Още веднъж искаме да и благодарим за вниманието, което ни отдели. Ето и част от разговора ни с Теди: […]
теодора-цончева