10 мъдрости, които научихме от сериалите | Женски свят

10 мъдрости, които научихме от сериалите

JenskiSviat
мъдрост-жена-улики

Сериалите са чудесен начин за релаксиране и запълване на времето, но някои от тях могат наистина да ни научат на важни житейски мъдрости.

Харесвате ли сериали? А замисляли ли сте се над ситуациите, които виждате там и поуката, която можете да извлечете от тях? Може би следващия път ще обърнете повече внимание на поредната „сапунка“, когато се уверите, че във всяка от тях има нещо, което си струва да се запомни.

10 мъдрости, които научихме от сериалите:

1. „Как се запознах с майка ви“

Барни ни показа как изглежда перфектния живот в очите на средностатистическия ерген. Неговото мото: „Новото винаги е по-добро!“ претърпя пълен обрат след намесата на Робин в живота му. Въпреки че двамата са толкова различни и на моменти влизат в открита конфронтация, откриват любовта един в друг. Противоположностите наистина се привличат.

Тед пък от своя страна ни показа колко важна е любовта и търпението и защо чакането си струва.

2.“ Сексът и градът“

Шарлот: „Просто искам хубав, добре изглеждащ, забавен, безумно страхотен мъж!“ Мъжът, който я накара да се усмихне отново обаче, се оказа по-скоро невзрачен.

Кари пък ни показа колко болезнена може да бъде голямата любов и колко уморителна играта на котка и мишка.

3. „Психоложки“

Главната героиня ни научи на важен урок – „откраднатата“ любов си отива изненадващо, също както и възниква. Таня премина през всички фази на любовта, за да разбере, че за правилния човек няма да се наложи да се бори.

4. „Напълно непознати“

Алчността винаги води до погрешни решения, а наивността може да бъде изненадващо освежаваща. Лари и Балки ни показаха колко лесен може да бъде животът и колко важно е приятелството.

5. „Грозната Бети“

Външният вид може да бъде и награда, и проклятие, но което и от двете да е, нищо не е загубено. Бети успя да докаже на самата себе си, че заслужава повече и успя да се пребори с предразсъдъците на другите.

6. „Мис сладкиш“

Вера се сблъска с грозното лице на изневярата, но разбра колко неочаквана може да бъде любовта и колко важни са компромисите в името на детето. Тя откри истинската жена в себе си и избра своето собствено щастие пред пародията на семейство.

7. „Дневниците на вампира“

Преувеличаването е изрично разрешено. „Имаме проблем. И когато казвам проблем, имам предвид глобална криза!“

8. Алф

Решението обикновено е много очевидно. „Най-добрият лек за изяден шоколад е новият шоколад!“ Алф ни показа, че за семейството няма граници и различията не са пречка да бъдеш приет и обичан. Той никога не изневери на себе си, за да бъде харесван.

9. Али Макбийл

„Животът ми е безкраен Бъдни вечер!“ Напористата адвокатка промени представата ни за женственост и ни увери, че трябва да се харесваме каквито сме. Тя също така ни показа, че не трябва да крием странностите си, а да се обичаме, въпреки тях.

10. „Момичетата Гилмор“

Можете да се измъкнете по някакъв начин от почти всяка ситуация. Дори и да преминавате през тунел, светлината ви чака в края. Само не спирайте да вървите напред – стъпка по стъпка.

Може да ви хареса още: Теодора Цончева: С музиката сме се избрали взаимно!

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

21 лесни начина да подобрите здравето си за по-малко от минута

Имаш ли минутка? Имаме няколко ценни съвета за твоето здраве. За да се запазим здрави, обикновено отнема време (работа, деца, пътувания, фитнес и др.), Няколко супер бързи и лесни трика ще биха подобрили и вашето здраве. Тези, които ще ви представим, могат да бъдат направени и у дома – те отнемат само минута (или […]
здраве-плодове