Трябва ли да споделя с партньора за фантазиите ми | Женски свят

Трябва ли да споделя с партньора за фантазиите ми

JenskiSviat
партньори

Сексуалните фантазии са част от сексуалното ни израстване още от бурните ни дни в гимназията. Да си фантазираме за нещо или някого, докато си доставяме или ни доставят удоволствие, е нещо съвсем нормално и за двата пола. И макар да сме много словохотливи с партньора на всякакви теми, много от нас тактично премълчават своите еротични копнежи.

Преди да се решите на тотална откровеност, е добре да се замислите как това ще се отрази на отношенията ви. Има по-консервативни хора, които отказват да приемат всичко по-различно от класическите изпълнения в спалнята. Ако вашият сексуален блян е твърде перверзен, това може да създаде притеснения и съмнения у другарчето. В случай че сте на една вълна, винаги е за предпочитане да споделите взаимно своите сексуални фантазии.

Първо ще нахвърляме няколко минуса на споделянето на тези дълбоко лични копнежи:

  1. Сексуалните ви фантазии могат да загубят своята сила: Фантазията има за цел да стимулира сексуалното ви желание и възбуда. Тя се съхранява „под ключ“ в психиката ви и е достъпна само на вас. Споделяйки я, тя може да загуби силата си.
  2. Сексуалните ви фантазии могат да окажат натиск върху партньора: Ако той иска да ви угоди и то многократно, а на самия него не са му вкуса, това ще се отрази на либидото му. Ще се почувства задължен да участва във фантазията ви, но няма да изпитва никакво удоволствие.
  3. Сексуалните ви фантазии може да повлияят на доверието във връзката: Вместо да засилят доверието в отношенията ви, споделянето им може да доведе до съмнения, посочване с пръст, обвинения.
  4. Сексуалните ви фантазии буквално могат да съсипят връзката: Това е възможно, ако еротичният ви блян включва трети лица, коренно различни от партньора. Другарчето ви ще се замисли как се вписва изобщо в тях и доколко вие го харесвате като сексуален обект.

След като ви запознахме с рисковете, нека изясним и ползите от споделянето на еротичните ви блянове:

  1. Споделянето на сексуалните ви фантазии може да ви сближи: От една страна те могат да събудят позаспалата страст, а от друга – да укрепят отношенията ви. Дори да не ги осъществите, самото им споделяне може да засили интимността между вас и да ви направи по-близки.
  2. Споделянето на еротичните блянове ви дава възможност да ги осъществите: Не е казано, че ще ви хареса, но пък без да сте опитали, никога няма да разберете.
  3. Споделянето на страстните ви копнежи може да отприщи интересна дискусия и да доведе до повече разкрития. Нищо чудно и другарчето да сподели за какво мечтае. Да не говорим, че може да фантазирате за едно и също нещо. Голям късмет ще е, но знае ли човек.

Сами виждате, че няма категоричен отговор дали трябва да бъдете до болка откровени. Всичко зависи от човека до вас, на какъв етап е връзката ви, колко освободени сте сексуално, имате ли си доверие, готови ли сте да чуете и неговите фантазии. Ако все пак се решите, може да започнете всичко под формата на игра с въпроси и отговори и да се разкриете стъпка по стъпка. Ако усетите колебание и неувереност в партньора, винаги може да излезете от ситуация. И не забравяйте, че някои фантазии са неприложими в реалността и е хубаво да останат само в мечтите ви.

Прочетете още: 5 типа мъже, от които трябва да се пазите

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

5-те най-добри съвета за здрави зъби и венци

Основните показатели за здравето на устата се изразява в това, колко добре подравнени са зъбите и прекрасната усмивка. Не бива обаче да пренебрегвате венците. Това, че нямате кариеси и сте със страхотни бели зъби не означава, че всичко е наред. Заболяването на венците може да е безболезнено което означава, че може да не […]
паста-и-четка-за-зъби