Отделни спални: Как се отразява това на връзката? | Женски свят

Отделни спални: Как се отразява това на връзката?

JenskiSviat
връзка-спалня-ръце

Остаряла ли е идеята за брачното ложе? И какво се случва със символа на семейния живот, в който нашите баби и дядовци са вярвали дълбоко?

Като прясно влюбени вероятно не ви е минавала през ума идеята за отделни спални и дори тайничко сте се възмущавали на приятелки, избрали тази опция пред общата спалня? Но ето че поради различни причини самите вие се озовавате в отделна спалня сами или с детето? И вероятно на някакъв етап започвате да търсите причината за охладнелите ви отношения точно в това?

Първо, трябва да отбележим, че 15% от всички двойки живеят така, а с тези, които не си го признават открито, процентът нараства до 20-25%. И всички тези семейства продължават да съществуват като такива, не позволявайки на отделните спални да попречат на близостта им. Спомнете си именно това, когато започнете да се самосъжалявате как сте едва ли не единствени, които си лягат вечер в студеното легло.

Ако все още не сте докрай убедени, че това всъщност не е толкова страшно и толкова лошо, колкото го описват във форумите, вижте кои са предимствата на отделните спални:

Комфорт и уединение

Погледнете на отделните спални като възможност да усъвършенствате връзката и да се нагодите към различията си. Какво се случва, когато имате различни предпочитания относно  температурата в спалнята, часа на лягане, гледането на телевизия преди сън? А като прибавим към това честото ставане през нощта, хъркането и  будилникът в  6,30 сутринта, поводите за конфликт стават много.

Защо трябва да си причинявате дискомфорт, когато можете да се наслаждавате на моментите на уединение? Отделната спалня е истински лукс и възможност да спите пълноценно, което пък ще означава, че ще се събуждате с настроение и ще бъдете по-мили един към друг.

Винаги можете да си уговорите среща в спалнята на другия

Може би не си давате сметка как отделните спални всъщност могат да запазят тръпката в отношенията ви и да ви тласнат един към друг. Дали той ще се съгласи да прекара нощта при вас, как да го убедите да направи това и не изглежда още по-привлекателен от първата ви среща?

Отделните спални могат да ви попречат да приемете другия за даденост и чисто психологически да ви мотивират да подобрите отношенията ви. Когато го видите сутрин в прилежен вид, предлагайки ви да изпиете заедно първото си кафе, ще се върнете назад във времето, когато се гледахте влюбено и ентусиазирано. Просто променете нагласата си, лесно е.

Повече независимост и свобода

Понякога сме склонни да се обвързваме със зависимости и да се превръщаме в обсебващи, ревниви и подозрителни. Вероятно ще се изненадате, но това се случва често, когато прекарваме твърде много време заедно. Когато сме по-независими и имаме своите малки удоволствия, нямаме нужда другият да ни прави щастливи. И колкото сме по-доволни от живота, който имаме, толкова по-малко очакваме от партньора. Това е изключително важно в дългото съжителство, когато рутината и скуката могат да бъдат разрушаващи.

От всичко казано дотук, можем да обобщим, че е по-важно да бъдем щастливи, отколкото да следваме определен модел на поведение, който твърде много ни ограничава.

По статията работи Петя Ангелова

Може да ви хареса още: От какво се страхуват мъжете?

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Следваща публикация

Проблеми, през които всяка двойка ще премине в даден момент

В началото всичко е страхотно. Толкова сме влюбени, че чисто физиологичните промени, които настъпват в мозъка ни, не ни позволяват да видим някои детайли от връзката ни. И когато това се случи, оставаме силно изненадани. Но ако сте добър екип заедно, всички проблеми са преодолими, колкото и страшни да ви […]
проблем-връзка-двойка