Проблеми, през които всяка двойка ще премине в даден момент | Женски свят

Проблеми, през които всяка двойка ще премине в даден момент

JenskiSviat
проблем-връзка-двойка

В началото всичко е страхотно. Толкова сме влюбени, че чисто физиологичните промени, които настъпват в мозъка ни, не ни позволяват да видим някои детайли от връзката ни. И когато това се случи, оставаме силно изненадани.

Но ако сте добър екип заедно, всички проблеми са преодолими, колкото и страшни да ви изглеждат на пръв поглед.

А ето и кои са проблемите, пред които ще се изправите в даден момент като двойка:

1. Твърде големите различия

Различията могат да се увеличат с времето, а не да намалеят. Искаме да вярваме, че колкото по-дълго живеем заедно, толкова по-еднакви ще станем, но не на практика рядко се получава. Просто в началото сме склонни да си затваряме очите за недостатъците и различията на другия, но когато чувствата вече не са така разтърсващи, започваме да „проглеждаме“.

И все пак, би било малко скучно и еднообразно да живеем с човек, който е наше копие. Различията могат да бъдат плюс за отношенията ни, ако гледаме на тях философски, а на половинката – с любов.

2. Осъзнаването, че другият не е перфектен

Да, той може да лъже, хитрува или действа подмолно, но това не означава, че не ви обича. Когато си дадем сметка, че партньорът ни е просто човек и има същите лоши навици вероятно като нас, не трябва да се чувстваме измамени. Да, ако лошото отношение е насочено към нас, не трябва да се примиряваме. Идеята тук е да не изпадаме в паника от „откритието“, че човекът до нас има и своята тъмна страна.

3. Влиянието на социалните мрежи

Партньорите, които прекаляват с активността си в социалните мрежи, понякога предизвикват ревност, разочарование и недоверие, особено ако ги използват за сайтове за запознанства. Ето защо трябва да бъдем внимателни, колкото и безобидно да изглежда това, което правим в интернет.

4. Осъзнаването, че сме отговорни за собственото си щастие

Колкото и да сме сънували принца на белия кон преди това, ще ни се наложи сами да се погрижим за щастието си. Заедно с него, но все пак независими и самостоятелни. Може да ни е по-лесно да приписваме несгодите си на другия и да очакваме той да ни забавлява, но откажем ли се от това, ще изградим силна връзка.

5. Отношението към парите

Парите са в основата на много разводи, затова не бива да ги пренебрегваме като фактор. Уморителна и не особено романтична тема, без която обаче няма как да минем. Няма как да минем и без някой и друг скандал, огорчения и разочарования, особено когато парите не стигат. Но ако подходим мъдро и потърсим компромисни решения, така че и двамата да сме доволни, нещата ще се получат.

6. Верността рано или късно ще се окаже проблем

В началото той ще забрави, че другите жени съществуват, но с времето ще започне да ги забелязва. В този момент доверието ще се окаже решаващо, защото ревността може да се окаже разрушаваща, особено ако наистина няма сериозен повод за притеснения.

7. Половият живот в един момент става не особено интересен

Нещата няма как да са умопомрачителни като в началото, но това не означава, че вече няма страст и желание. Разбирането на това ще ви помогне да подобрите нещата и да запазите тръпката.

По статията работи Петя Ангелова

Може да ви хареса още: 5 често срещани грешки, които да избегнете на вашата сватба

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Следваща публикация

Даването на избор на едно дете може да бъде голяма грешка

Всеки родител се стреми да бъде разбиращ, толерантен и не твърде ограничаващ. В желанието си да бъдем по-демократични във възпитанието си, понякога даваме прекалено много свобода на децата си. И това не винаги води до очаквания резултат. Даването на избор на едно дете не винаги е добра идея. Децата не […]
избор-дете