Когато партньорът стане различен от нас: Как да преодолеем различията | Женски свят

Когато партньорът стане различен от нас: Как да преодолеем различията

JenskiSviat
партньор-жена-тигър

Откритието, че другият се е променил или просто едва сега виждаме големите различия помежду ни, може да бъде сериозна заплаха за връзката. И макар любовта в романите да е почти съвършена, в реалния живот почти никога не е такава.

Достатъчна ли е любовта, за да бъдем щастливи заедно, когато различията „почукат“ на вратата?

Една от основните грешки в отношенията ни с партньора е да се уповаваме само на сходствата и да „рисуваме“ с черни краски различията. Това ни гарантира, че ще изпадаме в паника всеки път, когато установим колко сме различни. Неминуемо ще си зададем въпроса: какво изобщо ни свързва, щом харесваме, искаме и се нуждаем от различни неща?

Да, в хармонията по правило няма конфликт и животът е толкова лесен. Пълна хармония обаче трудно би могла да бъде постигната, защото имаме две личности, със свой светоглед, желания и мечти. И колкото по-дълго се заблуждаваме, че сме намерили своето друго Аз, толкова по-голяма ще бъде пукнатината в отношенията. Ако вместо това, осъзнаем от самото начало, че сме много различни, но въпреки това можем да живеем добре, ще изградим здрава връзка.

Различията не са заплаха и сходствата не са гаранция за успешна връзка

Всяка връзка се нуждае от опорни точки, за да се развива в желаната посока. Усещането за съвместимост обаче се основава колкото на прилики, толкова и на разлики. Когато виждаме в различията на другия начин да израснем, да се обогатим и да опознаем неговия свят, ще успеем да запазим любовта.

И двамата трябва да се откажете от нещо

Всеки от нас трябва да жертва нещо, за да се приспособи към начина на живот на другия. По-трудно ще ви е да свикнете с тази мисъл, ако основните различия са дошли с времето. Ние се променяме непрекъснато и това не винаги се харесва на другия. Тук компромисите могат много да помогнат, но е важно да се правят и от двете страни.

Докато и двамата имате желание да правите отстъпки и да коригирате до някаква степен нещата, които другия не харесва, нищо няма да може да ви раздели. Не е нужно да се откажете от своята идентичност или да се опитвате да се превърнете в друг човек, за да бъдете обичани. Но постоянната работа върху отношенията само ще работи във ваша полза.

Когато партньорът стане различен от нас

Постепенно осъзнавате, че човекът до вас се е променил и усещате различията между вас като бездна, в която пропада връзката ви? Първо, често драматизираме временните „сложни“ периоди на половинката и им отдаваме голямо значение. Всеки преминава през различни трудности, изживява ги по свой си начин и понякога тръгва по грешния път. И второ, не всичко е необратимо. Временните кризи само могат да направят отношенията ви по-силни.

Ако промяната все пак е постоянна, откровените разговори ще ви дадат повече яснота какво се случва и вероятно ще ви успокоят. Дори другият да е променил убежденията, целите и нуждите си, това все още не означава, че е дошъл краят. Нека различията ви привличат към партньора и ви помагат да поддържате тръпката във връзката.

По статията работи Петя Ангелова

Може да ви хареса още: Проблеми, през които всяка двойка ще премине в даден момент

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Фенове към Андреа: "На тези снимки и майка ти няма да те познае!"(ВИЖ ТУК)

Изпълнителката на „Дай ми всичко“ за пореден път възмути феновете си до краен предел в Инстаграм. Че използва фотошоп знаят дори тези, които не се интересуват от лекия жанр, но последно време певицата меко казано прекалява. Андреа не е показвала от години необработени с фотошоп снимки в социалните мрежи, но […]
андреа