5 често срещани грешки, които да избегнете на вашата сватба | Женски свят

5 често срещани грешки, които да избегнете на вашата сватба

JenskiSviat
грешки-при-сватба

Сватба е! Дългоочакваният ден предстои. Роднини, приятели, гости, прически, рокли, грим, фотосесия, танци, ресторант. Познато, нали? Дълго планувате големия ден, а той се търкулва като миг. Няма как да не пропуснете нещо, особено ако организирате сватбата сами. За да избегнете някои от често срещаните грешки, хубаво е да имате предварителен план. Ето какво може да направите…

Започвате да планирате и да организирате без да имате бюджет

Планирайте предварително разходите си, за да не останете изненадани накрая, когато не ви достигне определена сума. За да не запомните сватбеният ден като стресиран и безпаричен етап от новия ви живот, първо още когато избирате дата и място за сватбата, поставете си разумен бюджет, който да не надхвърляте. Постепенно планирайте всичко и отмятайте от вашия списък. Така ще си спестите стрес, пропуски и излишни разходи в последния миг.

Пренебрегвате времето

Ако планирате сватба на открито или такава в сезон, когато времето е променливо, нужен ви е резервен план. В противен случай може да останете разочаровани, ако плисне неканен дъжд или стане кално по време на вашата фотосесия.

Най-добре е да се застраховате с място на закрито, ако в градината или на плажа завали. Потърсете подходящ ресторант/хотел, който да ви осигуря подобна сигурност.

Пропускате важните неща при организацията

Ако планувате сватбата си без помощта на агент, има вероятност да пропуснете някои важни детайли от събитието: украсата, уговорката с фотографа, избора на меню и торта. За да избегнете подобна ситуация от самото начало помислете добре дали ще имате времето и силите да се справите сами. Ако не, наемете професионалист, който ще ви спести главоболията срещу скромна комисионна.

В сватбения ден нямате време за гостите

На много сватби все по-често се случва така, че улисани във фотосесии и ритуали, младоженците забравят да обърнат внимание на гостите. А всъщност те са важни, за тях се прави всичко. Още по-неловка е ситуацията, при която сте поканили някой, който не познава никой друг на сватбата, освен вас.

В такъв случай добрата планировка на времето е задължителна. Помислете дали не може да преместите фотосесията в момент, в който вече ще сте обърнали внимание на гостите. Или след това отделете по 10-тина минути, за да минете по масите, да ги поздравите с наздравица и да размените 2-3 думи.

Приятното прекарване на гостите допринася за цялостното настроение и атмосфера в сватбения ден.

Не можете да се насладите качествено на събитието

Каквото и да се случи в този голям и дълго планиран ден, помнете едно – той няма да се повтори. Дори нещо да се обърна, или да не е по план, опитайте се да се радвате, защото няма да се случи за втори път. Затворете очи, поемете въздух и се усмихнете. Най-хубавото тепърва предстои!

Ако искате да си спестите всички главоболия по организацията, изберете подходящото място в София за вашия голям ден – хотел „Монтесито“. Очакваме Ви, за да сбъднем заедно приказката „И живели дълго и щастливо…“

Може да ви хареса още: Кухни по поръчка е новият звезден избор – ето как да осигурите най-доброто за дома си

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Пораснали деца на алкохолици – модел на поведение и характеристики

Ако в семейството ви някой е злоупотребявал с алкохола, вероятно сте запознати с усещането, че никога не знаете какво да очаквате. Всеки ден е различен и  няма как да се подготвите за това, което ще се случи. Когато единият или двамата родители се борят със зависимостта, домашната среда е предсказуемо […]
дете