Дихателна гимнастика по време на бременност | Женски свят

Дихателна гимнастика по време на бременност

JenskiSviat
раждане-жена

Подготовка за раждането – това е основен приоритет за всяка бъдеща майка. Жените се подготвят психически , физически и финансово, понякога забравят най-важното – как да се научат да облекчат самия процес.

За да се подготвят за раждането и да облекчат контракциите са много полезни плуване, по-специално водна аеробика , йога за бременни жени , фитнес, както и дихателни упражнения ! Именно поради факта, че една жена научава как да се диша по време на бременността, зависи колко лесно и безболезнено ще мине раждането. Факт е, че по-голямата част от жените по време на втората половина от бременността изпитват затруднения с дишането.

Това е така, защото матката се увеличава значително по размер, като оказва натиск върху коремните органи и диафрагмата. В следствие на което бъдещата майка и нейното бебе губят кислород и сърцето започва да работи по-усилено, което води до стрес, умора и т.н.

Именно дихателните упражнения по време на бременност ще позволи на една жена да забрави за тези проблеми и да не мисли за дихателни техники по време на раждането. Според експерти, дихателните упражнения , когато са правилно изпълнени, ще подобри кръвообращението и ще подобри притока на кислород към мозъка на бебето.

Условно всички дихателни упражнения могат да бъдат разделени на упражнения, които могат да се изпълняват в движение, и такива, които следва да се изпълняват неподвижно. В началото жената трябва да усвои поемането на пълен дъх. Дълбокото вдишване ви позволява да използвате не само на белите дробове, но и гръдния кош, и диафрагмата и корема.

Ето няколко примерни упражнения:
Упражнение номер 1. Първоначално легнало положение, поставете зад коленете и главата удобни възглавнички. Издишайте, след това поемете въздух през носа, в този момент стомахът се пълни с въздух. След това, задръжте въздуха за няколко секунди и бавно издишайте през устата.

Упражнение номер 2. Първоначално седнало положение. Вдишването и издишването се прави интензивно и бързо, а не дълбоко и повърхностно. Дишайте така няколко минути.

Упражнение номер 3.  Упражнения 1 и 2 се правят по време на движение, например при ходене.
Дихателните упражнения ще доведат до забележимо облекчение, ако го практикувате по време на бременността.

Може да ви хареса още: Раждане в присъствието на партньор – за и против

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Следваща публикация

Раждане в присъствието на партньор – за и против

Всяка бъдеща майка в очакване на раждането на дългоочакваното бебе е изправена пред избор – да роди сама или с партньор ? Кого да избере за партньор ? Това може да бъде съпруг, приятел , сестра или майка . Избора на партньор е индивидуален за всяка жена . Първо , […]
раждане-бременност