Как да подготвим кожата за слънцето и морето | Женски свят

Как да подготвим кожата за слънцето и морето

JenskiSviat
лято-кожа-слънце-жена

Да подготвите кожата си за морето , слънцето , пясъка – това е важно условие преди да отидете на море или планина.

При активно пътуване, и при директно излагане на слънчевите лъчи използвайте хидратиращ крем, като не забравяте да почиствате кожата с леки ексфолианти . Химимически пилинг и други козметични процедури, при които се препоръчва въздържание от продължително излагане на слънчеви лъчи , оставете за след това, или направете процедурите най-малко три седмици преди началото на почивката си.

Защо да отидем на солариум – питат жените , ако планираме почивка на море, и там така или иначе ще придобием тен ? За добър загар и тен кожата има нужда от няколко процедури, които ще ви подготвят за интензивната слънчева светлина . Така кожата ви ще бъде готова за мощните ултравиолетови лъчи , няма да изгорите и придобиването на тен ще мине гладко и красиво .

На морето задължително ще имате нужда от козметика със слънцезащитен ефект, като е хубаво да си го набавите преди отпътуването. Ще бъде много неприятно , ако по време на почивката открием, че имаме алергични реакции към някои козметични средства. При закупуването на защитна козметика обърнете внимание на слънцезащитния фактор , който предпазва кожата директно от слънчево изгаряне .

Не забравяйте за премахване на нежеланото окосмяване ! Ако предпочитате лазер или електролиза , тези процедури трябва да бъдат направени най- малко две седмици преди заминаването . Епилация с восък може да се направи една седмица преди почивката , но в този случай е по-добре да се консултирате със специалист и да използвате специална козметика за раздразнена кожа .

Възползвайте се от нашите съвети и се насладете на почивката си в пълноценно !

Може да ви хареса още: Цялостна грижа за лице и тяло, предоставена от специалистите от екипа на Clarins

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Следваща публикация

Особености в развитието на децата до ученическа възраст

Развитие на детето от 3 до 7 години Полезни съвети и консултации за родители при детското развитие Наблюдавайки на децата до предучилищна възраст , ние забелязваме  разликите между тях , както в поведението, така и във физическите параметри : височина и тегло . Някои деца са значително по-високи или по-ниски […]
развитието-на-деца