Ретро мебели в съвременен интериор | Женски свят

Ретро мебели в съвременен интериор

JenskiSviat
ретро

Много дизайнери искрено вярват , че мебелите в ретро стил нямат място в съвременния интериор. По всяка вероятност те само си отклоняват вниманието от стила на помещението като цяло и залагат на погрешни акценти в дизайна . Това е напълно погрешно решение . Освен това, често хората просто не мога да се разделят с един стар скрин или стол , защото тази мебел е свързана с толкова много приятни спомени.

Ето защо е важно да се знае как да се впишат тези мебели със сантиментална стойност и ретро стил в модерния дизайн. Това, разбира се е възможно само ако мебелите са поддържани и в отлично състояние, както и трябва да изглеждат естетически привлекателни. Ако старинния стол едва удържа равновесие едва ли ще искате да украсите дома си с тези мебел. Въпреки това, ако една ретро мебел е добре запазена, то тя може и да мине за антикварни предмети и да се използва и за напред.

Съвети при избора на интериор.

Изберете Стил

Разбира се, за стилове като минимализъм или хай- тек , такива мебели са несъвместими . Освен това , да ги впишете хармонично в интериора е много трудна задача. Ето защо е добре да изберете различни варианти за дизайн. Например , ако човек не иска да се отървете от старинното легло с красива дърворезба, можете да изберете класически дизайн : например , в стила на английска Викторианска епоха , като в съчетание с тези стари мебели такъв вариант ще изглежда просто невероятно красиво . Най-важното е да следи за качеството на ретро мебелите. Ако някой от елементите са износени или захабени, или самата мебел не е в добро състояние трябва своевременно да се реставрира, като по начин не само ще изглежда великолепно, но и ще удължи живота.

По този начин, в домашния интериор ще можете да впишете почти всички мебели. Например , люлеещ се стол всъщност ще изглежда еднакво добре като в еко -дизайн, така и в старинен стил . Важно е също така качеството на мебелите да бъде много добро, за да изглеждат мебелите хубаво. Също така си струва да отбележим, че тези антики веднага биха привлекли вниманието на всеки посетител в дома . Ето защо старите мебели трябва да бъдат в перфектно състояние, за да се подчертае стила и вкуса на собственика на апартамента.

Цветова схема на интериора

Всички дизайнери знаят, че ако се опитаме да вмъкнем в интериора старинни мебели , то тогава е по-добре да се придържаме към светлите нюанси . Факт е , че аранжиран в светли нюанси апартамент изглежда много по- хармоничен и привлекателен. Освен това, такъв апартамент изглежда по- светъл , а това вече е плюс.

Ако мебелите са с тъмен цвят, то в такъв случай е разумно да се разположат на най-светлото място в стаята , близо до прозорец например. Това е проста и елементарна е тайна, която ще ви помогне да впишете хармонично и ефективно всяка ретро мебел в интериора и на най-модерната версия на дизайн. Основното, от което не бива да се страхувате е да експериментирате с цветовете на мебелите. Обикновено тези експерименти могат да доведат до създаването на мебели с уникален и неповторим дизайн .

Методи за маскиране

Старите мебели могат лесно да бъдат маскирани като нови , ако знаете как да го направите . Дори и със съвсем леки корекции като пребоядисване и подмяна на тапицерията , можете да ги преобразите до неузнаваемост . А понякога дори е необходимо , защото дори и най- любимия диван може да бъде в лошо състояние. И ако нямате желание да се отървете от него е по-добре да направите нужните ремонти. В резултат на това ще можете да спасите едно любима мебел и същевременно няма да развалите интериора.

Можете също и да тръгнете по един напълно противоположен път. В този случай трябва да състарите новите мебели , за да изглеждат в хармония с интериора. За тази цел можете да използвате специален лак и боя. Ако всичко е направено правилно , интериора на жилището ще бъде неподражаем и интересен.

Най- добре експериментирайте с интериора под зоркия контрол на специалист. Причината е, че да се впишат в интериора големи елементи е много трудна задача. Когато говорим за антична картина или стенен часовник , те се вписват в интериора много лесно и просто. В този случай , можем да се справим без професионална помощ на проектанта .

Също така, хубаво е винаги да се взема предвид чувството за мярка при проектирането . Това означава, че в едно и също помещение не трябва да има повече от два до три редки елемента . В противен случай дизайнът ще изглежда твърде специфичен и непривлекателен .

Разбира се , всичко зависи от индивидуалния вкус на всеки човек. Ако възникнат проблеми при работата с ретро мебели, най-добре е да се консултирате с дизайнер. Той със сигурност ще ви подскаже интересни идеи за вплитане на ретро мебели в съвременния дизайн.

Може да ви хареса още: Етно стил в интериора

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Следваща публикация

Етно стил в интериора

Колкото повече напредва техническия прогрес, толкова повече хората се обръщат към природата. След работния ден в офиса, оборудван в хай-тех стил, на връщане от работа в задръстванията по улиците се озоваваме в дома. А какъв е домът ни? Все по-често жилищата ни се обзавеждат в етно стил. Има ли причина […]
етно