Десетки хиляди жени са станали жертва на некачествени гръдни импланти | Женски свят

Десетки хиляди жени са станали жертва на некачествени гръдни импланти

JenskiSviat
гръдни-импланти

Десетки хиляди жени по света, включително и от България, станали жертва на некачествени гръдни импланти, произведени във Франция, ще получат обезщетение.

След 10 години съдебни процедури решението беше взето днес от френски апелативен съд.

3000 евро за всяка от жените ищци по делото ще плаща изцяло германската компания „Те У Фау“, която е издавала сертификатите за качество.

Скандалът избухна през 2010 г., когато стана ясно, че хиляди импланти са се разкъсали и евтин силикон е причинил сериозни заболявания на 2700 жени, само към онази дата, преди 11 години.

Френският производител „Поли имплант протез“ беше на трето място сред лидерите в производството на гръдни импланти, преди скандала.

Нейният директор беше осъден през 2013 г. на 4 години затвор. Компанията е изнасяла продукцията си основно в Южна Америка и Източна Европа. Вероятно около 400 хил. жени в света носят тези импланти.

Източник: btvnovinite.bg

Може да ви хареса още: Болести, свързани със затлъстяването

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Steff Wedding с нова колекция, създадена ексклузивно за бранда в партньорство с Mia Chael на дизайнерката Михаела Стоянова

Колекцията е създадена, за да отговори на стремежа на сватбен бутик Steff Wedding да предлага различни, смели дизайни със запомнящ се характер “Ние, жените сме цветни, различни, смели. Понякога по-луди, понякога обичаме спокойствието и познатото. Всяка от нас носи своята индивидуалност, която ние отказваме да сложим в рамка.” С тази […]
Steff-Wedding-and-Mia-Chael-Bridal-Collection