Как да изглеждаме добре след сън | Женски свят

Как да изглеждаме добре след сън

JenskiSviat
красота-след-сън

Не на всички и не винаги ни се отдава да спим добре . Има случаи, когато почти не можем да мигнем през нощта. Причините за това могат да бъдат много и различни: Съпруга или приятеля хърка шумно или бебенцето плаче непрестанно, или просто ни мъчи безсъние.

И когато най-накрая се пренесете в страната на сънищата чувате пронизващия звън на будилника , който известява времето за ставане. Приближавайки към огледалото след нощ като тази  виждате , че този лош сън не се е отразил по най-добрият начин върху външния ви вид .

Ето няколко съвета, благодарение на които ще изглеждате все едно тази тежка нощ не се е случвала никога.

1. Правете упражнения веднага след като станете от леглото .

Да, наистина упражненията са последното нещо, което искате да правите веднага щом се измъкнете от леглото след неспокоен сън . Въпреки това, само 5-7 минути аеробни движения увеличават притока на кръв в цялото тяло и значително подобряват кръвообращението на лицето .

2. Отърви се от торбички под очите.

Кофеинът е невероятно средство за намаляване на подпухналостта под очите. Прикрепете студени пакетчета от чай върху очите си за около 20 минути ( пакетчета чай са залети предварително с малко количество вряща вода , и се оставя да се охладят за една нощ в хладилника ) . След това нанесете върху кожата около очите този студен овлажнител . Чрез намаляване на подуването на лимфните и кръвоносни съдове отшумяват и изчезват торбичките под очите .

3. Вдишайте приятен аромат.

Липсата на сън обикновено проявява апатия , умора, предизвиква чувство на безпокойство . Но тези негативни емоции, може да бъдат доста лесно неутрализирани чрез миризмата. Вдишването на приятен аромат провокира положителна реакция в мозъка , като в резултат изпитвате чувство за благополучие .

4. Яжте овесена каша за закуска .

Разбира се, вие сте чували , че най- полезната закуска е овесената каша .Но освен това овеса има и положителен ефект върху външния вид като : генерира азотен оксид , който способства увеличаването на артериите , което от своя страна води до увеличаване на притока на кръв към всяка клетка на организъм и тяхното насищане с кислород .

5. Пийте вода с плодове.

Всички диетолози препоръчват приемането на вода сутрин на празен стомах . Предлагам ви да добавите плодови резени във водата: лимон или портокал, които съдържат високи нива на колаген , както и витамин C. По този начин, водата ще облекчи дехидратацията, а плодовете ще прибавят еластичността на кожата и твърдост .

Само няколко прости действия сутрин – и вие винаги ще радвате на вида си в огледалото сутрин !

Може да ви хареса още: Как да подготвим кожата за слънцето и морето

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Как да подготвим кожата за слънцето и морето

Да подготвите кожата си за морето , слънцето , пясъка – това е важно условие преди да отидете на море или планина. При активно пътуване, и при директно излагане на слънчевите лъчи използвайте хидратиращ крем, като не забравяте да почиствате кожата с леки ексфолианти . Химимически пилинг и други козметични […]
лято-кожа-слънце-жена