Сериалът "Готвачът на императора" разкрива една мистерия, но защо никой не знае нищо за него? | Женски свят

Сериалът „Готвачът на императора“ разкрива една мистерия, но защо никой не знае нищо за него?

JenskiSviat
сериал-готвач

Това е една вдъхновяваща история как може да бъдеш отличен готвач, ако следваш мечтите си. Филмът е по действителен случай за едно обикновено провинциално момче, което успява да постигне невиждани висоти по пътя на кулинарното изкуство.

Филмовите епизоди на „Готвачът на императора“ са адаптация по романа на Хисахиде Сугимори, издаден декември 1979 г.

Писателят в нея описва една истинска личност – Токузо Акияма (1888-1974), главен готвач на японския император. В сериала „Готвачът на императора“ е представена Япония в началото на 20-ти век. Главният герой Токузо Акияма идва в Токио със своята мечта – да стане отличен готвач. Той вярва в себе си, въпреки постоянната дискриминация в Париж. Акияма е влюбен в европейската кухня още като дете. Това определя бъдещия му живот да стане готвач. В Париж той изучава тънкостите на занаята, сред което е и мениджмънт на ресторанта. Преодолявайки трудностите, той стига до позицията помощник-готвач в хотел „Риц“, Париж.

И точно тук е мистерията.

Токузо Акияма на 26 г. вече е назначен за готвач на императора. Това е велика чест. И повече няма право на публични изяви. Бил е императорски готвач на император Тайшо (1879-1926) и по-късно на сина му император Шова (1901-1989). Той е считан за влиятелна фигура в разпространението на френската кухня в Япония. Животът му е адаптиран към роман и няколко телевизионни сериала.

Родителите му го женят за богато семейство Акияма в Сабае, където той е въведен в западната кухня от армейския готвач, на когото той доставя стоки. Токузо се премества в Токио, за да развива уменията си, където работи в Peerage Hall и Tsukiji Seiyoken. След това решава да учи допълнително в Европа, пътувайки първо до Германия през 1909 г., а след това до Франция. В Париж работи в хотел Majestic и кафене Париж. Във Франция се сблъсква с предразсъдъци, че е японец, до голяма степен поради резултата от Руско-японската война, и трябва да участва в физически битки в кухнята. Работил е и в хотел „Риц“, Париж при известния френски готвач Огюст Ескофие.

В главната роля във филма „Готвачът на императора“ е известният японски артист Takeru Satoh (佐藤 健, Satō Takeru, поден е на 21 март 1989). Такеру Сато става известен с ролята си на самурая Химура Батосай от трилогия “Скитника Кеншин”. За да се подготви за ролята си на готвач в „Готвачът на императора“, Такару взема курсове по готварство, където изучава различни продукти и технология, през август 2014 г. Дори се подстригва специално за филма.

Да станеш готвач на императора не е лъжица за всеки..

Вдъхновяващата история, която е на екрана от 2015 година, може да гледате (天皇の料理番/ Tenno no Ryoriban/ The Emperor’s Cook) онлайн. Интересно е, че в тази страна е имало едно от най-популярни готварски предавания, наречено „Железният готвач” от 1993 до 1999 г. В него готвачи от Япония и чужбина са съревновават в различни кулинарни битки.

Още вдъхновяващи личности от света на гастрономията ще откриете в новия кулинарен сайт на братя Котеви – CHEF & GASTRO: пътеводител в света на гастрономията.

Освен това в него ще се докоснете до многообразие от вкусни рецепти и полезна информация за управлението на ресторанти и развитието им до такива със звезди Мишлен. Както и бързи съвети и вдъхновяващи истории за родни производители, които предлагат качествена храна.

Може да ви хареса още: Диета с риба: Минус 3 кг за една седмица!

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Защо детето непрекъснато смуче палеца си и какво да направим по въпроса

Бебетата обикновено решават сами дали ще смучат биберон, или ще предпочетат палеца си. В началото родителите са спокойни, че то е намерило начин да се самоуспокоява, но скоро започват да се притесняват напълно сериозно. Защо детето непрекъснато смуче палеца си? Още по време на ултразвуковите изследвания по време на бременността […]
дете