От какво зависи домашният комфорт? | Женски свят

От какво зависи домашният комфорт?

JenskiSviat
домашният-комфорт-мебели

Уютна къща, уютен апартамент – това са местата, където искате да се връщате отново и отново. Какво е уютът и без какви фактори е невъзможно да го има?

Какво е уютен дом

Това е домът, в който си почивате добре, домакинствате, в който се чувствате спокойни и защитени. Като цяло това е къща, в която просто е приятно да се живее.

От какво зависи домашният комфорт

Наивно ще е да кажем и мислим, че обзавеждането на дома с най-новите технологии е гаранция за комфорт. Разбира се, тя е красива, функционална и удобна, но дори и след изпълнение на това условие, понякога изглежда, че нещо липсва.

Нещо много важно, което не може да бъде изразено веднага с думи

Сигурност – по дефиниция, всяка една къща трябва да е „крепост“. Това е място, където може да легнете, да си починете, да „оближете раните си“, за да можете след това да се втурнете отново в битка.

Залогът за сигурност, без който е невъзможно да се чувствате комфортно, ще служи като собствена територия – „запазена зона“, чийто вход, без разрешение е забранен, дори за най-близките хора.

И не, защото там се пази нещо тайно. Просто чувството за сигурност, което нечия територия дава е една от основните потребности на човека.

Много е важно да имате такова място

В идеалния случай, то трябва да е отделна стая, която сега е истински лукс за мнозина. Ако нямате късмет с наличието на стая, тогава трябва да имате поне собствен ъгъл или шкафче, което не може да бъде разгледано, без ваше знание. Този психологически нюанс е много важен при създаването на истински комфорт.

Отношенията между домакинствата са от не по-малко значение . Когато пространството на къщата е изпълнено с положителни емоции, там е приятно да оставаш.

Представяйки бъдещия интериор, трябва да вземете предвид вашите индивидуални характеристики, предпочитания, наклонности – атмосферата на дома. Всичко това оказва огромно влияние, върху човешката психика, така че трябва само да слушате себе си. Вижте и тези идеи:

Топ 10 идеи за домашен комфорт

Домът ви се нуждае от спешен ремонт, но няма пари и не се очаква? Преместили ли, сте се в апартамент под наем и се чувствате неудобно? Може би е достатъчно само да използвате няколко прости съвета. Няма да ви трябват много пари, за да ги приложите, което е добрата новина. Това ще повиши нивото на психически комфорт до максимум?

Ето още 10 идеи за домашен комфорт

1. Допълнително осветление

С един замах можете да добавите комфорт към апартамент или къща. За целта, вечерта включите долната светлина вместо горната. Бар осветление, подови лампи, настолни лампи, прожектори, един или всички от тях.

2. Ароматизирани свещи

Комфортът не е само картина. Запалената свещ с аромат на ванилия или бялата орхидея ще ви помогнат да се отпусне и ще ви отведат в страната на чувствените фантазии и мечти.

3. Килими с висок косъм

Меките килими „правят по-приятно“ за краката и радват окото. По тях е мило е да се търкаляте. Те предизвикват асоциации с максимална релаксация.

4. Огледални врати

С инсталирането на огледала на шкафове и врати ще постигнете визуално разширяване на пространството и ще направите осветлението по-сложно и обемно вечер.

5. Зониране на пространството

Една голяма стая не изглежда толкова удобна, колкото да може да бъде разделена на малки зони. В такива, в които искате да се скриете уютно. Там да сте си набавили всякакви разядки, сладкиши и никой да не ви се намесва.

6. Боядисвайте рафтове или шкафове

Тъмнокафявият цвят на дървото не добавя уют в стаята. Използвайте боя с приятен нюанс. Това ще направите интериора стилен и по-приятен за окото.

7. Боядисайте линолеума

Звучи доста странно и малко необичайно, но превръщайки обикновения кафяв линолеум в черно-бяла раирана настилка, вие напълно ще промените целия облик на стаята!

8. Завеси и възглавници

Лекият тюл в ярки нюанси (розово, синьо, лимон и др.) ще са идеални за случая. Те изглеждат добре, ако са поставени не в един цвят, а по двойки. Разпръснете малки декоративни възглавници за допълнителен ефект.

9. Светодиодните гирлянди

И те са добри не само за новата година. Спрете се на тези, които не мигат в различни цветове.

10. Широки первази на прозореца

Приятно е да се седите на тях, както през зимата, така и през лятото, отпивайки какао (студено мохито) и четейки увлекателна книга.

Е, как да нямате вече достатъчно комфорт и уют в дома?

Може да ви хареса още: Тънкости и трикове за дома

ajax loader

Споделете тази статия с вашите приятели!
Next Post

Морски дарове - разнообразие за вашата трапеза

Какво знаем за морските дарове и какви рецепти с тях може да приготвите в домашни условия, вижте сега. Когато говорим за морски дарове става дума за всички видове хранителни продукти, получени от морето, с изключение на рибите, както и месото на морски бозайници – китове, тюлени, моржове и други. Морските […]
морски-дарове